Argentijnse kapelaan in Zeeuws-Vlaanderen: 'Hij kan Nederlands hoor!'

Het pastoraal team in Zeeuws-Vlaanderen heeft een nieuwe aanwinst: kapelaan Rodrigo Rojas Romero uit Argentinië. De kapelaan werkte eerder als priester rond de Middellandse Zee en in het Midden-Oosten.
Argentijnse Kapelaan
Rodrigo Rojas Romero uit Argentinië © Elisabethparochie/Omroep Zeeland
Door het vertrek van kapelaan Jochem van Velthoven kwam er een plaatsje vrij. "Dan komt er gewoon een vacature", vertelt pastoor Wiel Wiertz. "Dan gaat de bisschop kijken: komt er een nieuwe kapelaan? Of hebben we hier iemand voor? Zo is de keuze op Romero gevallen."

Spaans, Engels, Arabisch én Nederlands

"Hij is zeer taalkundig", verzekert de pastoor. De afgelopen twee jaar heeft de kapelaan Nederlands geleerd. "De kennismakingsgesprekken hebben we ook gewoon in het Nederlands gedaan", vertelt de pastoor. "Ik heb met hem gesproken en ik kon hem gewoon verstaan." Naast Nederlands spreekt Romero ook vloeiend Spaans, Engels en Arabisch. Een dag in de week besteedt hij dan ook aan het helpen van Arabische christenen.
Kapelaan Rodrigo Rojas Romero gaat per januari aan de slag in de Zeeuws-Vlaamse parochies.
Een kapelaan is een rooms-katholieke parochiepriester die aan een pastoor is toegevoegd. De kapelaan houdt zich onder andere bezig met pastorale bezoeken, sacramentenbediening en bezoeken aan scholen.