Volg het hele Kustmarathonweekend bij Omroep Zeeland

Dit jaar hoef je echt niets te missen van de kustmarathon. Omroep Zeeland houdt je van start tot finish op de hoogte van de hardloopwedstrijd op televisie met live beelden. Zaterdag klinkt het startschot om 12.00 uur en dan gaan de bijna 2.000 deelnemers de ruim 42 kilometer van Burgh naar Zoutelande lopen. Omroep Zeeland is erbij, en dat geldt ook voor de andere onderdelen.
Winnaar Tim Pleijte tijdens de Kustmarathon van 2019
Winnaar Tim Pleijte tijdens de Kustmarathon van 2019 © Ria Brasser
Want het Kustmarathonweekend gaat al eerder van start. Op vrijdag kleurt de Langstraat in Zoutelande roze, want dan staan de Ladies Trail en de Ladiesrun op het programma. Die wedstrijden zijn te volgen via het liveblog op omroepzeeland.nl. Om 17.30 uur beginnen de eerste dames aan de Ladies Trail over 15 kilometer, kort daarna start de Ladiesrun over 5 of 10 kilometer.

Zaterdag MTB & Kustmarathon

Op zaterdagochtend kan je de mountainbikers volgen via ons liveblog en op Omroep Zeeland radio. De mountainbikers gaan in tegenovergestelde richting een route van 55 km rijden. Zij beginnen de tocht om 8.45 uur vanuit Zoutelande en eindigen in Burgh.
De bezemfiets
Geen bezemwagen, maar een bezemfiets tijdens de Kustmarathon in 2019 © Omroep Zeeland
De tv-uitzending begint op zaterdag om 11.45 met een korte voorbeschouwing. Tot 18.15 uur zenden we de wedstrijd live uit. Met een presentator in de Langstraat in Zoutelande en meerdere verslaggevers langs het parcours. 's Avonds na Zeeland Nu om 18.30 uur kan je kijken naar een samenvatting van de wedstrijd.

Zondag: wandelmarathon

Zondag is er ruim aandacht voor de wandelmarathon. Voor de de tocht van ruim 42 kilometer van Burgh naar Zoutelande hebben 5.250 wandelaars zich ingeschreven. Om 7.00 uur wordt het startsein gegeven en vanaf dan hebben de lopers tot 18.00 uur de tijd om de finish in de Langstraat te bereiken.
Je kan de wandelmarathon volgen via ons liveblog en vanaf 12.00 uur op de radio en vanaf 14.00 uur op tv. De samenvatting is 's avonds te zien na Zeeland Nu om 18.30 uur.
Online terugkijken?
Wil je na afloop de uitzendingen van zaterdag of zondag terugkijken, dan kan dat via YouTube. De tv-uitzendingen worden gelijktijdig met de TV gestreamd op YouTube en zijn meteen oproepbaar.