'Ik loop mee als Amerikaan, maar ik kom gewoon uit Biggekerke'

Buitenlandse deelnemers aan de Kustmarathon konden vanavond hun startnummer ophalen. Bij Pannenkoekenhuis Bram in Zoutelande werden de lopers voorzien van een nummer en een vrolijk vlaggetje: "Het zijn vooral Duitsers. We delen de enveloppen met het startnummer uit. Er ligt nog een hele stapel, dus we verwachten nog een hele hoop deelnemers", vertelt vrijwilliger Selina Plasschaert.

Vrijwilligers delen startnummers voor de Kustmarathon uit in Zoutelande (foto: Omroep Zeeland)

Oom uit Amerika

De 15-jarige Wessel Dingemanse komt op z'n klompen zijn startnummer voor de wandelmarathon ophalen: "M'n klompen doe ik zondag wel uit hoor, dan heb ik sportschoenen aan. Eigenlijk zou mijn oom uit Amerika met de marathon meedoen, maar die is nog daar. Drie weken geleden heb ik daarom zijn startbewijs overgenomen en daarna ben ik gaan trainen. Ik loop dus eigenlijk mee als Amerikaan, maar ik kom gewoon uit Biggekerke. Het is kort dag en niet verstandig, maar ik ga het wel doen", vertelt hij lachend.

Gino van Broeck haalde vandaag zijn startnummer voor de Kustmarathon op (foto: Omroep Zeeland)

De Vlaamse Gino van Broeck uit Temse doet voor de eerste keer mee aan de Kustmarathon: "In België stond er weinig op het menu qua wedstrijden, dus daarom doe ik hier in Nederland mee. Deze marathon wilde ik al eerder eens lopen. Na lang wikken en wegen heb ik de knoop doorgehakt en heb ik besloten hem nu toch echt te gaan lopen."

Geluksgetal

Van Broeck wil de marathon graag uitlopen en vooral genieten: "Ik wil Zoutelande in één stuk halen. Afzien is het altijd, maar als de finish dichterbij komt, krijg je meer vertrouwen." Hij heeft het startnummer 1323 gekregen: "Ik hoop dat dat mijn geluksgetal wordt!"

Omroep Zeeland besteedt op alle kanalen ruime aandacht aan de Kustmarathon: op vrijdag 1 oktober van 16.00 uur tot 19.00 uur is de Ladiesrun live te volgen via de radio. Op zaterdag 2 oktober kun je op de radio meeluisteren vanaf 09.00 uur. De televisie-uitzending met de hardloopmarathon begint om 11.45 uur.

Zondag 3 oktober doet Omroep Zeeland verslag van de wandelmarathon. Op de radio vanaf 12.00 en op televisie vanaf 14.00 uur. Op zowel zaterdag als zondag om 18.10 uur zendt Omroep Zeeland een samenvatting uit op televisie. Het evenement is het hele weekend ook te volgen via een liveblog op www.omroepzeeland.nl.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland Zoutelande Kustmarathon
Deel dit artikel:

Reageren