Werknemers Vlissings tankopslagbedrijf gaan actievoeren: 'Werkonderbrekingen worden daarbij niet uitgesloten'

Werknemers van tankopslagbedrijf Vesta in Vlissingen gaan actievoeren. Dat meldt vakbond de Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV). FNV ligt in de clinch met het Vlissingse bedrijf over de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) en andere werknemersregelingen.
Vesta Terminal in Vlissingen
Vesta Terminal in Vlissingen © Vesta Terminal
Chant van den Berg, bestuurder FNV Havens: "Vesta wil de werknemers met een fooi afschepen, geen regeling treffen voor eerder stoppen met werken en geen langdurige werkgelegenheidsgarantie geven. Dat pikken onze leden niet."
Bij het bedrijf in Vlissingen werken 25 mensen. "De komende dagen zal de vakbond met haar leden acties ondernemen om hun eisen kracht bij te zetten. Werkonderbrekingen worden daarbij niet uitgesloten", laat de vakbond weten.

Andere cao

Vesta en de FNV hebben een andere kijk op de cao voor de werknemers van het tankopslagbedrijf. Vesta wil een cao tot eind 2021 met een loonsverhoging van 1 procent per 1 juli 2021. FNV wil een nieuwe cao voor 3 jaar, met een loonsverhoging van 3 procent in 2021 en 2 procent voor 2022 en 2023. Ook wil de FNV werkgelegenheidsgarantie tot 2023, in plaats van tot december 2021.

Meer veranderingen

De vakbond en het Vlissingse bedrijf staan ook op andere fronten niet op een lijn. De vakbond wil verandering zien in diverse toeslagen, aanvulling op ouderschapsverlof en een regeling voor eerder stoppen met werken. Volgens de vakbond wil het Vlissingse bedrijf de bijdrage aan stichting Veilige Haven - een stichting die zich inzet voor de veiligheid in havens- halveren, daar is de bond het niet mee eens.