Tim Pleijte voor de derde keer de sterkste in Kustmarathon

Tim Pleijte heeft net als in 2016 en 2019 de Kustmarathon gewonnen. De atleet uit Vlissingen liet in de laatste honderd meter zijn concurrent Christian van Beusichem uit Barendrecht achter zich en werd zo de derde atleet die de Zeeuwse marathon drie keer wist te winnen.

De Zeeuwse favorieten waren vanaf de start op afspraak. Een groep van 15 lopers met daarin onder andere Pleijte, Erwin Adan, Huub van Noorden en Erwin Harmes zochten elkaar direct op. Opvallend was dat ook Samantha Luitwieler uit Vlissingen zich bij de kop van de wedstrijd voegde. De winnares van 2019 liet zien over goede benen te beschikken en kon tot op de Stormvloedkering met de beste mannen mee.

De kopgroep bleef tot het opgaan van het strand in Vrouwenpolder min of meer bij elkaar. De Belg Michel Verhaeghe pakte een paar keer een kleine voorsprong, maar bleef altijd in zicht van zijn concurrenten. Op het strand tekende zich een nieuwe kopgroep af. Daarin naast de al genoemde Zeeuwse favorieten ook Yunis Stitan uit Dreischor en Van Beusichem.

Tim Pleijte voor de derde keer de sterkste in Kustmarathon (foto: Omroep Zeeland)

Bij het afgaan van het strand trokken Van Beusichem en Pleijte door. Adan en Van Noorden vonden kortstondig nog aansluiting, maar op de Westkappelse Zeedijk moesten zij Van Beusichem en Pleijte opnieuw laten gaan. Het duo pakte een ruime voorsprong en bleef bij elkaar tot de laatste meters in Zoutelande. Daar liet Pleijte zijn metgezel achter zich. Achter Van Beusichem werd Adan op twee minuten achterstand derde.

Uitslag Kustmarathon 2021

mannen
1. Tim Pleijte Vlissingen 2:44.58'
2. Christiaan van Beusichem Barendrecht 2:45.05'
3. Erwin Adan Vlissingen 2:47.27'
4. Huub van Noorden 's-Heer Abtskerke 2:48.36'
5. Erwin Harmes Middelburg 2:50.02'
6. Yunis Stitan Dreischor 2:50.33'
7. Michel Verhaeghe Wambrechies (Fra) 2:51.01'
8. Jozias Boone Goes 2:52.12'
9. Ruud Hoosemans Vlissingen 2:52.25'
10. Eric Wolfert Sommelsdijk 2:52.40'

Pleijte is na Sébastien Schletterer en Jan van der Marel de derde atleet die de Kustmarathon drie keer op zijn naam weet te schrijven.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren