Samantha Luitwieler met overmacht naar tweede Kustmarathon-zege op rij

Samantha Luitwieler heeft voor de tweede keer op rij de Kustmarathon gewonnen. De Vlissingse atlete deed dat met overmacht en kwam met ruim twaalf minuten voorsprong op de nummer twee over de streep.

Luitwieler ging in Burgh zo hard van start, dat ze zich even later bij de beste mannen in de wedstrijd kon voegen. De Vlissingse atlete liep een tijdje mee in de kopgroep en liet deze groep op de Stormvloedkering gaan. Even kwam Luitwieler alleen te lopen, maar ze vond al snel aansluiting bij een groep mannen. Op Neeltje Jans bedroeg haar voorsprong op de tweede vrouw in de wedstrijd, Annemiek van Kooten uit Lunteren, al ruim drie minuten.

Die voorsprong liep alleen maar verder op. Halverwege de marathon was het gat met Van Kooten zeven minuten. Achter Van Kooten maakten een groep Zeeuwse dames aanspraak op de derde plaats. Kirke Tadema en Ada Geuze uit Middelburg, Monica Sanderse uit Vlissingen en Leonie Ton uit Wissenkerke wisselden elkaar af op de derde plaats.

Samantha Luitwieler wint Kustmarathon 2021 (foto: Omroep Zeeland)

In de slotfase bleef Luitwieler haar tempo kunnen lopen waardoor ze onbedreigd naar de overwinning liep en als zestiende in totaal over de streep kwam. Van Kooten werd uiteindelijk met een achterstand van ruim twaalf minuten op Luitwieler tweede, Sanderse finishte als derde.

Uitslag Kustmarathon 2021

vrouwen
1. Samantha Luitwieler Vlissingen 2:56.28'
2. Annemiek van Kooten Lunteren 3:08.29'
3. Monica Sanderse Vlissingen 3:15.04'
4. Ada Geuze Middelburg 3:17.00'
5. Monique Verschuure Goes 3:20.06'
6. Eilsa Rijk Schoondijke 3:23.14'
7. Esther Noteboom Heinkenszand 3:29.40'
8. Kirke Tadema Middelburg 3:32.28'
9. Marjolein Bil Kwadendamme 3:39.32'
10. Leonie Ton Wissenkerke 3:41.40'

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren