'Aangespoelde cocaïne trekt drugstoeristen naar Borssele'

Pakketjes gevonden op het strand bij Borssele
Pakketjes gevonden op het strand bij Borssele © HV Zeeland
Sinds dinsdagmiddag zijn er al bijna 300 pakketjes op het Kalootstrand tussen de kerncentrale en Ritthem aangespoeld. De douane gaat ervan uit dat er drugs in zit, vermoedelijk cocaïne. Het strand en de wijde omgeving werden daarom afgezet.

Geluk beproeven

Toch laat niet iedereen zich door die afzetting tegenhouden, merkte de politie de afgelopen dagen. "Uit heel Nederland komen er dan bepaalde mensen toch even hun geluk beproeven op het strand want ja, misschien spoelen er nog wel meer pakketjes aan", schrijven Walcherse agenten op Facebook.
Zo kregen agenten de melding dat er personen langs de waterlijn aan het zoeken waren. "Ter plaatse zagen we twee personen. Deze mannen kwamen een paar honderd kilometer rijden om "even een luchtje te scheppen..."
De achterdocht van de agenten bleek gegrond: de mannen hadden dertig ponypacks met cocaïne bij zich. Een van de mannen is daarvoor aangehouden en overgebracht naar Torentijd. "Deze gelukzoeker had vandaag pech!", schrijven de agenten online.
De politie hield ook iemand aan die geen geldige identiteitskaart kon laten zien en twee mensen kregen een bekeuring voor het lopen in de duinen, die verboden toegang zijn.