Strip over boze Arie de Boskanarie moet mensen laten nadenken over dierenleed

Een boze gele kanarie die zegt: "Laten jullie hem aan zijn lot over? Offeren jullie je beste vriend aan de mensen?" Het is een citaat uit Arie de Boskanarie, een strip die binnenkort in boekvorm wordt uitgegeven. Bedacht door Ahmad Resh uit Scherpenisse die ons na wil laten denken over dierenleed.

Arie de Boskanarie (foto: Ralph Dikmans/Ahmad Resh)

De strip gaat over Arie de Boskanarie, die gevangen wordt genomen op de Canarische Eilanden. Hij komt eerst in een dierenwinkel terecht en dan bij mensen thuis. Op een gegeven moment ontsnapt hij en komt hij in het bos terecht. Hij voelt zich niet thuis en voelt zich niet welkom. Hij is tegen alle gemene mensenplannen en heeft als doel alle andere dieren zo te laten denken. Ze mogen van Arie niet over zichzelf heen laten lopen.

Hoewel het verhaal vrij activistisch klinkt, wil Resh dat allerminst zijn. "Ik hoef de mening van andere mensen niet te veranderen. Als mensen staan wij niet voor dierenleed. Ik hoop wel mensen na te laten denken. Dat ze niet alleen maar denken 'oh, schattige diertjes', maar dat ze nadenken over hoe ze hier gekomen zijn. We moeten goed voor ze zorgen en verantwoordelijkheid nemen. De dieren zijn namelijk de zwakkeren in de samenleving."

De strip is al gepubliceerd in een Brabantse krant en komt eind van de maand uit als boek.

Meer over dit onderwerp:
Scherpenisse Arie de Boskanarie strip Ahmad Resh
Deel dit artikel:

Reageren