Delta Fiber werkt samen met grote Amerikaanse investeerder voor glasvezeluitrol

Het Zeeuwse bedrijf DELTA Fiber heeft een grote Amerikaanse investeerder binnengesleept: Stonepeak. De Zweedse investeerder EQT was eigenaar van Delta Fiber en herinvesteert nu samen met de Amerikaanse maatschappij in het glasvezelbedrijf.
Aanleg van glasvezel met meterslange kabels
Aanleg van glasvezel met meterslange kabels © ANP
Met de komst van de Amerikanen hopen ze in heel Nederland sneller een glasvezelnetwerk uit te rollen. De afgelopen jaren zijn een miljoen aansluitingen, met 50.000 kilometer glasvezelkabel aangelegd. In 2025 moeten er twee miljoen aansluitingen zijn. Om de glasvezeluitrol te betalen heeft het bedrijf een financiering van 2 miljard euro aangetrokken bij een samenwerkingsverband van nationale en internationale banken.
Glasvezelkabels bij de voordeur in Vlissingen
Glasvezelkabels bij de voordeur in Vlissingen © Omroep Zeeland
"Dat twee wereldwijd toonaangevende investeerders in DELTA Fiber stappen bevestigt ons succes van de afgelopen jaren", zegt Marco Visser, CEO van DELTA Fiber. "En dat EQT ervoor kiest om opnieuw, samen met Stonepeak in onze onderneming te investeren, toont vertrouwen in onze ambitieuze plannen voor de toekomst. Samen bieden ze ons een stevig fundament om door te groeien." Hiermee gaat Delta Fiber de concurrentie aan met KPN.