CDA en VVD worden ongeduldig: 'Gemeente Tholen moet oude schoolgebouwen snel slopen'

De voormalige schoolgebouwen aan de Molenvlietsedijk in Tholen dreigen te verloederen. De CDA- en VVD-fracties in de gemeenteraad hebben daarom schriftelijke vragen over de panden gesteld aan het college.
Eben Haëzerschool in Tholen
Archief: de schoolgebouwen aan de Molenvlietsedijk © Omroep Zeeland
"Er zijn ruiten ingegooid en het onkruid groeit flink," licht het liberale raadslid Arjan Deurloo toe. "Voor de omwonenden is dat heel vervelend."
De panden kwamen deze zomer leeg te staan nadat de drie scholen die er waren gehuisvest hun intrek namen in een nieuw gebouw even verderop. Het is de bedoeling dat de panden tegen de vlakte gaan om plaats te maken voor een extra voetbalveld van de Tholense Boys.

Anti-kraak

Verantwoordelijk wethouder Peter Hoek laat weten dat verschillende procedures moeten worden doorlopen voordat de sloop kan beginnen. Tot die tijd zal een deel van de schoolgebouwen anti-kraak worden verhuurd.
Het duurt het CDA en de VVD wel erg lang. "Als we verloedering wilt voorkomen, dan moeten we snel beginnen met sloop en herontwikkeling," vindt Deurloo. "Bovendien, voordat je het weet zitten er vleermuizen in die oude scholen en dan ontstaat er nog veel meer vertraging."