Zware avond zonder social media: 'Ik werd helemaal lijp, ik kon nergens meer in'

Voor veel social mediagebruikers was het een zware avond gisteren: Facebook, Instagram en WhatsApp hadden urenlang last van een storing. Het is nog niet helemaal duidelijk wat de precieze reden van de storing is. Wat wel duidelijk is, is dat het niet in de koude kleren ging zitten bij jongeren in winkelcentrum Zuidpolder in Terneuzen: "Echt stom, ik kon niet meer in m'n Insta, ik kon nergens meer in. Ik werd helemaal lijp."
Jongeren in Terneuzen blikken terug op een zware avond zonder social media
Een jonge bezoekster van het winkelcentrum heeft door de storing iets nieuws gedaan: "Ik heb m'n ouders gebeld via de telefoon. Dat doe ik nooit."

Echt niet lezen in een boek

Gelukkig waren de apps TikTok en YouTube nog wel in de lucht: "Dus ik redde me wel." Een winkelier stelt voor dat we dan toch misschien wat meer in boeken moeten gaan lezen. Van dat voorstel zijn de Terneuzense jongeren niet echt gecharmeerd: "Nee, daar houd ik echt niet van, van lezen. Daar vind ik niks aan."
Toen vanochtend bleek dat de social mediakanalen weer werken, was dat een grote opluchting: "Ik was zo blij. Alles doet het weer. Ik hoop dat dit nooit meer gebeurt."