Zeeuwse Daan merkt nu al dat er over halfjaar verkiezingen zijn in Hongarije

Over een halfjaar pas worden er verkiezingen gehouden in Hongarije. Daan Wijers uit Middelburg, die in Budapest woont, merkt daar nu al van alles van. Dat levert hem wat financiële voordelen op.
Daan ZIB
Zeeuwse Daan © Omroep Zeeland
De landelijke verkiezingen in Hongarije zijn in april. En de grote vraag is volgens Daan of Viktor Orbán premier kan blijven. "Het gaat er echt om hangen of de huidige regering blijft zitten of niet."

Financiële voordelen

Volgens Daan zijn het voor veel inwoners belangrijke verkiezingen. Veel Hongaren die Daan spreekt zijn bang dat de huidige premier blijft zitten. Veel Hongaren worden nu financiële voordelen beloofd. Daan vermoedt dat het om verkapte verkiezingscampagne gaat. "Mensen tot 25 jaar hoeven geen inkomstenbelasting te betalen, zodat jonge Hongaren gestimuleerd worden om te blijven en pensioengeld dat je normaal afstaat aan de werkgever, wordt nu uitgekeerd als je kinderen hebt. Bepaalde financiële voordelen worden doorgevoerd om stemmen te trekken."
Daan mag zelf niet stemmen, maar zijn vrouw wel. Die laat zich niet beïnvloeden door de financiële voordelen. "Zij zal voor de oppositie stemmen"
Luister het hele gesprek met de Zeeuw in het buitenland terug.
Daan merkt nu al dat er verkiezingen aankomen