Na bijna een eeuw in het water staat clubhuis nu op het droge

Na 93 jaar in het water te hebben gelegen is wachtschip 'Nummer 70' vandaag voorgoed op de kant gehesen. Het clubhuis van scoutinggroep de Watergeuzen wordt opgeknapt en krijgt een vaste plek bij de Lasloods in Vlissingen.
Watergeuzen Vlissingen
Het schip werd vandaag uit het water gehesen © Scouting De Watergeuzen
Het oude militaire vrachtschip heeft lange tijd als hospitaalschip rondgevaren, maar kreeg in de jaren 90 de functie van clubhuis van de Watergeuzen. "Het is echt het boegbeeld van onze groep," zegt Irene de Buck, schipper van de scoutinggroep.
Jarenlang is toegeleefd naar dit moment, want het op de kant tillen was een flinke investering volgens de Buck. "Nu kunnen we haar opknappen en in de toekomst weer alle activiteiten starten en eindigen in het schip."
Watergeuzen
Wethouder Jong de Jonge met Richard van de Voorde © Omroep Zeeland
Volgens voorzitter Richard van de Voorde werd onderhoud steeds lastiger. "Dan moet je weer naar een scheepswerf en dat is duur." Ook willen ze de 'Nummer 70' nu energiezuinig maken.
Met aanpassingen kan het schip nog zeker dertig jaar gebruikt worden, aldus Van de Voorde. "Het is echt het geliefde schip. We houden als vereniging van haar."
De leden over de bijzondere verhuizing