Middelburgse rapper Qube mist diploma-uitreiking omdat hij geen coronapas wil

Het was een bijzondere week voor rapper en spoken word-artiest Qube, Jasper van den Bovenkamp uit Middelburg. Hij kreeg zijn diploma van de Rock Academy in Tilburg. Maar de diploma-uitreiking moest hij aan zich voorbij laten gaan, omdat hij geen corona-QR-code wil laten zien. "Iedereen moet het natuurlijk zelf weten, maar ik wil mensen aan het denken zetten, we hebben het wel over voorwaardelijke vrijheid", zegt Van den Bovenkamp.

Jasper van den Bovenkamp, oftewel Qube (foto: Omroep Zeeland)

De artiest plaatste een spoken wordvideo op zijn Instagrampagina waarin hij vertelt over zijn keuze en gedag zegt tegen zijn klasgenoten. "Natuurlijk was het niet leuk. Het liefst had ik dat moment van de uitreiking ook meegemaakt met mijn klasgenoten", vertelt hij. Qube kon zijn diploma op een ander moment ophalen.

De Instagram post kan op dit moment niet worden geladen. Klik hier om naar de post te gaan.

Qube vertrouwt op zijn eigen immuunsysteem en wil zich daarom niet laten vaccineren. "Ik vind dat we nu als samenleving een verkeerde weg zijn ingeslagen met deze wet en coronapas. Ik vind dat er daardoor een druk komt om je te laten vaccineren terwijl telkens gezegd werd: 'het is vrijwillig'. Meerdere keren is er ook gezegd; 'zo'n pas komt er niet en hij is er toch'.

De artiest wil met zijn video mensen laten nadenken over hun keuzes en eindigt zijn Instagramvideo daarom ook met een vraag: "Ik daag je uit tot het stellen van de volgende vraag: wanneer heeft het maken van onderscheid tussen mensen ooit tot iets goeds geleid? Met deze vraag neem ik afscheid en ik wens jullie allemaal het beste."

Luister hieronder het gesprek met Qube terug:

Jasper van den Bovenkamp over zijn diploma-uitreiking zonder coronapas

Meer over dit onderwerp:
Qube corona diploma-uitreiking
Deel dit artikel:

Reageren