ZLM Tour koerst in juni 2022 waarschijnlijk weer door Zeeland

De ZLM Tour vindt in 2022 plaats van 8 tot en met 12 juni, zo heeft de organisatie bekendgemaakt. De meerdaagse wielerwedstrijd vindt net als voorgaande jaren waarschijnlijk weer voor een deel plaats in Zeeland. Noord-Brabant en Limburg (één etappe) zijn de andere Nederlandse provincies die de koers aandoet.
wielrennen ZLM Tour
Beeld uit de ZLM Tour uit 2019 met Caleb Ewan, Jenthe Biermans, Thijs de Lange en Abram Stockman © Orange Pictures
De wedstrijd vormt onderdeel van de ProSeries op de World Tour kalender van de UCI, de internationale wielerbond. De keuze om de ZLM Tour plaats te laten vinden van 8 tot en met 12 juni is een bewuste, zegt Joost van Wijngaarden, projectleider van de ZLM Tour 2022. "De datum van 2022 is gunstig op de internationale kalender, ter voorbereiding op de Tour de France en La Vuelta, die dit jaar start in Nederland."

Voorbereidingskoers voor sprinters

De ZLM Tour dient als voorbereidingskoers voor sprintersploegen. "De sprinters kunnen van 8 tot en met 12 juni deelnemen aan de ZLM Tour om vervolgens door te reizen naar de Ronde van België. We hopen hierdoor nog meer teams en bekende renners uit de World Tour aan de start te krijgen", aldus Van Wijngaarden.
De laatste twee jaar ging de ZLM Tour vanwege corona niet door. De laatste editie in 2019 werd gewonnen door de Nederlander Mike Teunissen van Team Jumbo-Visma. Een van de etappezeges ging toen naar Dylan Groenewegen. De finish van de etappe in Zeeland was destijds in Heinkenszand.