Zeeuwse wissel bij Ajax: Adrie Koster neemt taken Danny Blind over

Adrie Koster wordt adviseur van de Raad van Commissarissen van Ajax. De oud-voetballer en trainer uit Zierikzee neemt de taken van regiogenoot Danny Blind uit Oost-Souburg over. Blind kon zijn functie als adviseur voetbaltechnische zaken in de RvC niet combineren met het assistent-bondscoachschap bij het Nederlands elftal.

Adrie Koster, hier langs de lijn als trainer van Willem II, gaat een bestuurlijke functie vervullen bij Ajax (foto: ANP)

Koster was sinds eind januari na zijn ontslag als trainer van eredivisionist Willem II clubloos. De oud-voetballer van onder meer PSV en Roda JC keert voorlopig dus niet terug op het veld. Bij de Amsterdammers gaat Koster het bestuurlijke toezichtsorgaan bijstaan op het goed van voetbaltechnische zaken.

Deur voor Blind blijft open

President-commissaris Leen Meijaard van de RvC van Ajax legt uit dat de deur voor de vertrokken Blind op een kier staat. "Zodra hij volgend jaar zijn taak bij de KNVB heeft afgerond, willen we Danny weer voordragen als commissaris. Tot die tijd willen we iemand met veel ervaring en die de club kent voor de functie."

Koster was van 2007 tot 2009 trainer bij Jong Ajax en het eerste elftal. Nadien werkte hij onder meer het Belgische Club Brugge en in Nederland Excelsior en Willem II. "Ik vind het een eer dat ze me hiervoor gevraagd hebben", aldus de 66-jarige Koster. "De afgelopen weken ben ik al op de Toekomst en in de ArenA geweest en heb al een aantal gesprekken gevoerd. Ik kijk erg uit naar deze nieuwe samenwerking."

Meer over dit onderwerp:
voetbal Zierikzee Ajax Adrie Koster
Deel dit artikel:

Reageren