Echte Dokter Deen van oorsprong huisarts in Goes

GOES/VLIELAND - Die oorspronkelijke dokter is een man, in de serie wordt hij vertolkt door actrice Monique van de Ven. Omroep Zeeland sprak met de 'echte' over zijn besluit destijds om Zeeland te verlaten en natuurlijk over zijn eigen ervaringen als huisarts op Vlieland.

Beperkingen

Hij vertrok uit Zeeland omdat hij naar eigen zeggen te veel beperkingen kreeg opgelegd als huisarts. Deen wilde alle facetten van het huisarts zijn zelf blijven doen en daarin werd hij meer en meer belemmerd. Op Vlieland werd hij behalve als huisarts ook regelmatig ingezet als dierenarts. Deen komt nog regelmatig in Zeeland, want hij heeft er nog familie wonen en ook een huisje. De banden met Zeeland zijn dus niet helemaal verbroken.

Nederland 1

De 10-delige serie Dokter Deen wordt op maandagavond om 22.00 uur uitgezonden op Nederland 1. Monique van de Ven speelt in de serie de huisarts Maria Deen, die naast haar werkzaamheden als arts nog veel meer betekent voor de inwoners van het eiland. Zij heeft een praktijk aan huis, met een apotheek en een kleine operatiekamer waar zij kleine ingrepen kan uitvoeren.
Het leven op het eiland is een unieke wereld, totaal anders dan het leven op het vasteland. Maria Deen is de rots in de branding waar de eilandbewoners en bezoekers voor raad en daad naar toe gaan. Maria komt vaak voor moeilijke keuzes te staan. Voor noodgevallen is er aan de wal een helikopter, maar die is niet altijd op tijd of kan helemaal niet komen.
Maria moet dan ook regelmatig alles doen wat in haar macht ligt om levens te redden.