Jan op Aruba in feeststemming met frikandellen en kroketten

Een jubelstemming bij Jan Lamper op Aruba, want café de Plaza is jarig. Het typisch Nederlandse etablissement startte precies 30 jaar geleden en dat wordt flink gevierd.
ZIB Zeeuw in het Buitenland Jan
Jan Lamper, onze Zeeuw in Aruba © Omroep Zeeland
Volgens Jan is het dé plek voor wie even heimwee heeft naar Nederland. "Dertig jaar geleden zijn ze begonnen en voor die tijd had niemand hier op het eiland ooit gehoord van kroketten en frikadellen gehoord. Die staan nu daar op de kaart."

'Zelfs stamppot'

En er staat meer Nederland op het menu, want met dertig graden staat er zelf stampot op de menukaart. "Ja, dat smaakt zelfs met deze temperaturen hoor," volgens Jan.
"Er is zelfs in december een schaatsbaan met 32 graden. Inclusief koek en zopie. Leuk hoor!"
Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont, over hoe hij of zij de coronacrisis daar ervaart.
Jan Lamper is twee jaar geleden samen met zijn vrouw naar Aruba vertrokken. Niet om te werken maar om van z'n pensioen te genieten. En om hun zoon, die al vijftien jaar op het eiland woont, en kleindochter (12) vaker te zien. De droom van zijn vrouw was om daar achteraan te reizen. Jan komt oorspronkelijk uit Yerseke, maar heeft ook lang in Goes gewoond. Hij is graag en veel in zijn tuin bezig en één keer per week rijdt hij ook oudere mensen naar de dagbesteding.
Jan viert feest op Aruba