Sportvliegtuig neergestort in Westerschelde

Een sportvliegtuig is vrijdag aan het eind van de middag in de buurt van Ossenisse neergestort in de Westerschelde. In het vliegtuig zat alleen de piloot, die wonderwel niet gewond is geraakt.

De crash van het vliegtuigje werd toevallig gefilmd door Belgische zeilers die 's avonds in Terneuzen gingen eten bij restaurant 't Zusje. "Ze waren toevallig aan het filmen en legden het vast. Toen ze bij mij kwamen eten, hebben ze het laten zien", vertelt restauranteigenaar Joost d'Hondt. "Vandaag hebben die mensen een zeilwedstrijd."

Het vliegtuig is een Stampe SV-4B, een dubbeldekker van ruim zeventig jaar oud. Het was onderweg van Antwerpen naar vliegveld Midden-Zeeland in Arnemuiden. In de buurt van Ossenisse raakte het vliegtuig rond 17.15 uur in de problemen en crashte even later in het water. Daarbij sloeg het over de kop.

Zichzelf weten te bevrijden

De piloot heeft zich zelfstandig weten te bevrijden, waarna hij aan boord is genomen door Rijkswaterstaat. Uiteindelijk bleek medische verzorging niet nodig.

Het vliegtuigje is met een boot naar de haven van Hansweert gebracht. Over een mogelijke toedracht is nog niets bekend. Getuigen zagen het vliegtuig vlak voor het ongeluk, wel laag over het water vliegen.

Het vliegtuig is naar de haven van Hansweert gesleept (foto: HV Zeeland)

Meer over dit onderwerp:
Westerschelde sportvliegtuig
Deel dit artikel:

Reageren