Amerikaan Shmidt wint Internationale Junioren Driedaagse van Axel

De 39e editie van de Internationale Junioren Driedaagse van Axel is gewonnen door Artem Shmidt. De Amerikaan greep vrijdag in de openingsetappe de macht en verdedigde zijn leiderstrui in de etappes op zaterdag en zondag met succes.

Shmidt hield na de afsluitende rit met start en finish in het Belgische Velzeke uiteindelijk 29 seconden over op de Brit Joshua Tarling, die zaterdagochtend de tijdrit rondom Axel won en tweede in het eindklassement werd. De derde plaats ging naar Alec Segaert uit België. Tibor del Grosso, winnaar van de middagetappe op zaterdag van en naar Sluiskil, werd op de vijfde plaats de beste Nederlander.

De slotetappe werd een prooi voor de Fransman Romain Grégoire. De enige Zeeuwse deelnemer, Noël Rokven uit Sint-Jansteen, kwam kort na de start van de laatste etappe ten val en moest de strijd staken. Rokven was als 78e van het algemeen klassement gestart aan de slotrit.

Verplaatst

Begin dit jaar besloot de organisatie van de Junioren Driedaagse van Axel de wielerwedstrijd te verplaatsen. Eigenlijk zou de Driedaagse in mei verreden worden, maar vanwege de onzekerheid rond corona werd dit verzet naar het najaar.

Deel dit artikel:

Reageren