Twee maanden cel geëist voor steken beveiliger kermis Goes

Tegen een 19-jarige man uit Middelburg is vandaag twee maanden cel geëist door de officier van Justitie voor het verwonden van een beveiliger met een mes. Het steekincident vond vorig jaar september plaats tijdens de kermis in Goes.
Politie en ambulance op de kermis in Goes vanwege steekincident.
Politie en ambulance op de kermis in Goes vanwege steekincident. © HV Zeeland
De verdachte werd die avond naar eigen zeggen onverwacht belaagd door 20 tot 30 jongeren uit Vlissingen. Daarbij kreeg hij klappen en trappen en viel op de grond. Op de grond zag hij een mes liggen en gaf dat aan een beveiliger. Volgens getuigen was hij echter degene die een mes uit de zak van zijn trainingsbroek pakte en daarmee op zijn belagers instak.

In zij gestoken

Een vrouwelijke beveiliger greep samen met een collega in bij een vechtpartij. Daarbij werd zij in haar zij gestoken. De collega heeft haar vervolgens geholpen en in het ziekenhuis is zij geopereerd aan haar verwonding. Ook de verdachte moest voor een steekwond aan zijn hand behandeld worden in het ziekenhuis.
De verdachte bleef tijdens de rechtszaak ontkennen dat hij heeft gestoken en zelfs een mes bij zich had. Volgens de officier van Justitie was echter wel DNA van de verdachte op het mes aangetroffen.

'Zoveel tranen'

Het slachtoffer mocht een slachtofferverklaring voorlezen waarin ze vertelde dat ze 'zoveel tranen laat als ik de wond in mijn lichaam zie, als ik bedenk dat mensen een mes meenemen naar een feestterrein en van alle mensen die mij steunden na de steekpartij'. Ze vertelde ook de opleiding beveiliger te hebben afgemaakt, maar gekozen heeft voor een andere opleiding, omdat de angst dat ze het nog een keer meemaakt haar blijft achtervolgen.
De rechter doet over twee weken uitspraak.