Plan voor huisvesting honderd arbeidsmigranten in Bruinisse

In Bruinisse komt huisvesting voor honderd arbeidsmigranten. Althans als het ligt aan Arjan Moens, een Zuid-Bevelandse ondernemer.
Stoofpolder
In deze voormalige groepsaccommodatie moeten honderd arbeidsmigranten worden ondergebracht © Omroep Zeeland
Moens heeft een jaar geleden De Stoofpolder gekocht, aan de zuidkant van het vissersdorp. De gedateerde groepsaccommodatie bood onderdak aan maximaal tweehonderd toeristen. Sinds dit voorjaar zijn er tientallen Bulgaren ondergebracht.
De ondernemer wil de accommodatie - voornamelijk aan de binnenkant- verbouwen. Er komen appartementen voor meerdere bewoners, voorzien van sanitair en kookgelegenheid. De gebouwen worden aan de buitenkant voorzien van een Finse uitstraling.
Stoofpolder 2
De gebouwen krijgen een Scandinavische uitstraling © Omroep Zeeland
Een accommodatie voor honderd arbeidsmigranten zoals de bedoeling is, lijkt voor een dorp als Bruinisse aan de forse kant. "Niet iedereen is hier blij mee", zegt dorpsraadvoorzitter Nico De Danschutter. Moens die eigenaar is van een bedrijf in debiteurenfinanciering in Goes, licht zijn plannen eind deze week toe aan de dorpsraad.
Overigens heeft Moens geen toestemming van de bewoners nodig om zijn plannen te realiseren: de gemeente heeft het laatste woord. Het gemeentebestuur buigt zich inmiddels over de zogeheten omgevingsvergunning die Moens heeft aangevraagd.