Vrouw veroorzaakt ongeluk en rijdt in op getuigen in een poging weg te komen

Een 69-jarige vrouw is aangehouden nadat ze in Vlissingen een ongeluk had veroorzaakt en daarna was doorgereden. Toen getuigen haar wilden tegenhouden zou ze op hen in hebben proberen te rijden. Een aantal mensen heeft aangifte gedaan van poging doodslag.
Vrouw aangehouden voor doorrijden na ongeval
Vrouw aangehouden voor doorrijden na ongeval © ANP
De botsing was maandagmiddag op de rotonde op de kruising President Rooseveltlaan/Gildeweg. De vrouw zou de scooterrijder, een 19-jarige Vlissinger, geen voorrang gegeven hebben waardoor hij ten val kwam. Getuigen van het ongeval belden de politie, omdat de vrouw weg wilde rijden na de aanrijding.

Enkele meters meegesleurd

Een van de getuigen wilde de vrouw uitleggen dat zij moest blijven staan. Hij deed het portier van haar auto open, maar werd enkele meters meegesleurd doordat de vrouw wegreed. Daarna zou ze met opzet zijn ingereden op andere getuigen, kennelijk met de bedoeling weg te komen.

Opgepakt in horecazaak

Dankzij verklaringen van omstanders kwamen de agenten erachter dat de vrouw inmiddels in een horecagelegenheid in Vlissingen zat. Daar is ze aangehouden. Bij de politie heeft ze een verklaring afgelegd. Daarna is ze weer vrijgelaten. De officier van justitie zal beslissen wat er nu gaat gebeuren. De vrouw is afkomstig uit Middelburg.
De 19-jarige scooterrijder liep lichte verwondingen op, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Zijn scooter raakte beschadigd.