Milieubewust op vakantie? Ga naar Schouwen-Duiveland

Wie milieubewust op vakantie wil zou eens moeten denken aan Schouwen-Duiveland. De gemeente staat op een lijst van 100 vakantiebestemmingen wereldwijd, die werk maken van duurzaamheid.

Bijna 2000 scholieren deden mee aan de klimaatboodschap Act as One (foto: Omroep Zeeland)

De lijst wordt jaarlijks samengesteld door Green Destinations, een organisatie die zit inzet voor het verduurzamen van toeristische bestemmingen. Schouwen-Duiveland wordt geroemd omdat veel mensen en organisaties op het eiland meehelpen het thema duurzaamheid op de kaart te krijgen.

Zo vroegen 1.900 schoolkinderen vorige maand aandacht voor klimaatverandering tijdens het project Act as One. En in Zierikzee staan kunstwerken van afval en visnetten om te wijzen op de vervuiling van de zee.

Eeuwige roem

In de top 100 staan vakantiebestemmingen van Australië tot Argentinië tot Turkije, en van Canada tot Montenegro. Schouwen-Duiveland en Meersen zijn de enige twee Nederlandse regio's op de lijst. Schouwen-Duiveland staat al een paar jaar in de top 100.

Er komt geen trofee richting het gemeentehuis in Zierikzee. Schouwen-Duiveland moet zich tevreden stellen met een naamsvermelding en de spreekwoordelijke 'eeuwige roem'.

Meer over dit onderwerp:
Top 100 duurzaamheid Green Destinations
Deel dit artikel:

Reageren