Zeeuws-Vlaanderen ontdekken op een geleende elektrische fiets: 'Het is eindelijk gelukt!'

Vanaf vandaag kun je in Cadzand-Bad, Nieuwvliet, Sluis én Breskens elektrische fietsen lenen. Met een app krijg je de fietsen van slot. De gloednieuwe tweewielers zijn voor toeristen, maar ook gewoon voor Zeeuwen die er gebruik van willen maken.

De nieuwe fietshubs zijn onderdeel van een plan van de provincie om de mobiliteit in Zeeland een oppepper te geven. "Wees nou eerlijk, het zou toch fantastisch zijn als ik met mijn vrouw vanuit Goes hier ook gebruik van kan maken", zegt gedeputeerde Dick van der Velde trots.

Met een app haal je de fiets van slot (foto: Ron van der Slik)

"Net als toeristen gaan we dan met de boot over naar Breskens en dan kunnen we hier een fiets lenen en samen het prachtige Zeeuws-Vlaanderen ontdekken op de fiets."

Van der Velde kreeg de eer om een van de nieuwe fietshubs, die bij de Ferry van Breskens, officieel te openen. Een rood lint was door de fietsen gespannen en toen Van der Velde de fiets met een app van slot haalde, viel het lint en was de hub officieel geopend.

Gedeputeerde Dick van der Velde met wethouders Peter Ploegaert en Rian de Feijter bij de officiële opening. (foto: Ron van der Slik)

Maar, voordat Zeeuwen en toeristen gebruik kunnen maken van de spiksplinternieuwe fietsen, wilde Van der Velde toch zelf nog even een testritje maken. "Doei", riep hij terwijl hij het busplein achter de Ferry opfietste. "Dit fietst heerlijk en veilig. Dit zijn de eerste e-bikehubs, maar we hopen op nog veel meer. Ik ben heel gelukkig dat dit project nu eindelijk gelukt is."

Deel dit artikel:

Reageren