Bierbrouwer populairste Zeeuwse streekproducent

Bierbrouwerij Dutch Bargain uit Groede is dit jaar de populairste Zeeuwse streekproducent. Dat blijkt uit de online verkiezing van het keurmerk Zeker Zeeuws. Vandaag is de winnaar bekendgemaakt in het provinciehuis in Middelburg.

De prijswinnaars van de verkiezing favoriete streekproducent (foto: Jo-Annes de Bat)

Vissers, kwekers, boeren, tuinders, maar ook slagers, bakkers, wijnmakers en dus ook bierbrouwers met een Zeker Zeeuws gecertificeerd streekproduct maakten kans op de titel Streekproducent van het Jaar 2021. Uit de 120 genomineerden kwam uiteindelijk Dutch Bargain als winnaar uit de bus. De provincie meldt dat een paar duizend personen een stem hebben uitgebracht voor hun favoriete streekproducent, de winnaar kreeg 523 stemmen.

De stemmers roemen Dutch Bargain om hun ambachtelijke bier met creatieve branding. Ze noemen het een verfrissend nieuw merk.

Ook plek twee en drie uit Zeeuws-Vlaanderen

Zeeuws-Vlaanderen is goed vertegenwoordigd bovenin de lijst van populairste streekproducenten. Frietsnijderij Tollenaar in Hoek werd tweede met 189 stemmen en brouwerij The Holy Spiritus uit Sint Jansteen derde met 154 stemmen.

Van 30 september tot en met 10 oktober kon er gestemd worden op een van 120 Zeeuwse streekproducenten met een Zeker Zeeuws-keurmerk voor een streekproduct. De verkiezing werd voor de tweede keer gehouden, vorig jaar werd Zeeuwse Zon uit Krabbendijke streekproducent van het jaar.

Meer over dit onderwerp:
Groede Zeker Zeeuws Dutch Bargain
Deel dit artikel:

Reageren