Zeeuwse Chantal geniet van festival middenin de Californische woestijn

Chantal Piët uit Hulst is deze week op een wel heel opmerkelijke plek neergestreken: de Mojavewoestijn in Californië. Samen met anderen geniet ze van een festivalletje.

Chantal Piët viert feest (foto: Chantal Piët)

De ontberingen van de woestijn ondervindt Chantal aan de lijve. "Het is zo koud hier, het vriest in de nacht. Mijn deken is helemaal nat. Vanmiddag wordt het weer 25 a 26 graden."

"De mensen die dit organiseren horen bij een community", vervolgt Piët. "Zij zijn ook verantwoordelijk voor een mega-groot festival in de Nevada-woestijn. Dit is kleiner festival, het heet Project Everywhen." Op het project worden allerlei kunstwerken getoond. Die komen met name in de duisternis het beste tot hun recht.

Chantal geniet van de kunst op het festival in de woestijn. (foto: Chantal Piët)

Chantal: "We zijn hier met een kamp. We zijn veel bezig met kunstprojecten. " Zelf maakt Chantal geen kunst, ze verkoopt stroopwafels. Maar ze is altijd bereid om de handen uit de mouwen te steken. "Ik help mee met bouwen en opbouwen. Er was maandag een gigastorm, alles is totaal vergaan. We hebben het opnieuw opgebouwd en schoongemaakt. Het is heel tof, we blijven tot zondag."

Luister hier naar het gesprek met Chantal Piët:

Zeeuwse Chantal heeft het ijskoud in de woestijn

Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont.

Chantal (38) is opgegroeid in Hulst, maar terechtgekomen in de Verenigde Staten. Ze heeft daar haar eigen stroopwafelbedrijf. Omdat ze een vaste woonplaats beu was, heeft ze haar huis verkocht en leidt een nomadenbestaan in Canada en de Verenigde Staten.

Meer over dit onderwerp:
ZIB Zeeuw in het buitenland
Deel dit artikel:

Reageren