Jacco Ricardo danst erop los nu het weer kan

Afgelopen zomer nam Jacco Ricardo uit Oostburg twee covers op: de eerste was Hooray! Hooray! It's a Holi-Holiday. De tweede hield hij nog even achter de hand, maar nu het uitgaansleven weer langzaam op gang komt, vond hij het tijd om ook dit nummer uit te brengen, want het gaat over.... Dansen!

Jacco Ricardo is blij dat we allemaal weer mogen bewegen. Zelf danst hij eigenlijk alleen als hij op het podium staat. Gelukkig loopt zijn agenda de laatste tijd ook weer redelijk vol.

'Klein Jaccootje'

Dansen is een cover van I'm In The Mood For Dancing van The Nolan Sisters, later The Nolans. Jacco kent het nog goed uit zijn jeugd: "Ik vond het als klein Jaccootje al een prachtig nummer. Ik dacht: ik wil het eigenlijk wel zelf gaan zingen. Het blijft een goed nummer."

Het nummer komt uit 1979. Eerder covers die Jacco Ricardo koos komen uit diezelfde periode, en hij weet wel waarom: "De nummers die je het mooiste vind, zijn de nummers uit de tijd toen je zo'n 10 jaar oud was. Natuurlijk leer je later nog wel andere nummers kennen, maar díe blijven je het meeste bij. En omdat iedereen ze kent, slaan ze ook aan bij het publiek."

'De nummers die je het mooiste vind, zijn de nummers uit de tijd toen je zo'n 10 jaar oud was.'

Dansen is een cover van The Nolan Sisters (foto: Jacco Ricardo)

Meer over dit onderwerp:
Oostburg Jacco Ricardo
Deel dit artikel:

Reageren