Stichting Zeeland Tolvrij opgelucht: 'Nog nooit zo blij geweest met Barbara Visser als nu'

"De kogel is door de kerk, we hebben eindelijk meer perspectief. 2033 wordt mogelijk 2023, dat is fantastisch nieuws voor Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen", zegt Cees Liefting van de Stichting Zeeland Tolvrij. Toch houdt hij gemengde gevoelens over aan het nieuws dat de Westerscheldetunnel tussen 1 januari 2023 en 1 juli 2025 definitief tolvrij kan worden. "2023 op z'n snelst? Dat vind ik ongekend."

Cees Liefting van de Stichting Zeeland Tolvrij (foto: Omroep Zeeland)

De stichting van Liefting pleit al jaren voor het tolvrij maken van de tunnel. "Het is weer een stapje", zegt Liefting. "Maar de grote stap moet nog komen. De genoemde termijnen zijn indicatief, daar word ik wel wat onzeker van. Wat gaat dat dan betekenen?", vraagt hij zich af. Na de eerste blijdschap, heerst er ook boosheid. "2023 op z'n snelst? Dat vind ik ongekend. Het zou moeten zijn: uiterlijk januari 2023 en streven naar 1 januari 2022."

Dat eerst de effecten op het verkeersnetwerk in kaart moeten worden gebracht van een tolvrije tunnel, begrijpt hij niet. "Er werd van uitgegaan dat in 2033 de tunnel tolvrij was. Om dat nu opnieuw te gaan voorzien van allerlei milieurapportages en verkeersstromen die er mogelijk gaan ontstaan... Dat vind ik eigenlijk niet kunnen."

Goedmaken na debacle met marinierskazerne

Toch is er ook opluchting: "Ik ben nog nooit zo blij geweest met Barbara Visser als nu. Ze heeft natuurlijk ook wat goed te maken na het debacle met de marinierskazerne."

Hij hoopt dat de provincie Zeeland alsnog zo snel mogelijk aan de gang gaat om het plan in werking te zetten. De stichting wil de datum nog eens bij de Tweede Kamerleden aankaarten. "Zij hebben gezegd: 'Zo snel mogelijk.' Dit is niet zo snel mogelijk. Dit is een kwestie van rekken. Dat moeten we niet rekken. Het is klaar. We weten het allemaal: we moeten er vanaf."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Stichting Zeeland Tolvrij
Deel dit artikel:

Reageren