'Ik loop nu in shirts van Joop van der Laan' vertelt de Zeeuwse Jan op Aruba

"Sinds woensdag loop ik in shirts van Joop van der Laan", vertelt de Zeeuwse Jan Lamper vanuit Aruba. Lamper zag de familie en vrienden van de ernstig zieke oud-sportverslaggever tijdens de uitzending van de kustmarathon in de shirts lopen: "Toen dacht ik: dat is iets voor mij! Waar kan ik die shirts krijgen?"

Jan Lamper, onze Zeeuw in Aruba (foto: Omroep Zeeland)

Op de shirts staat een afbeelding van Joop van der Laan en de tekst 'You'll Never Walk Alone'. "Ik ken Joop al jaren. Als wedstrijdleider bij zeilwedstrijden ben ik meerdere keren door hem geïnterviewd. We hebben nu ook nog wekelijks contact."

"Een vriendin heeft de shirts afgelopen woensdag meegenomen naar Aruba. Sindsdien loop ik erin. En als mensen ernaar vragen, vertel ik overal waar ik kom het verhaal van Joop", legt Lamper uit.

Jan Lamper in zijn nieuwe shirt (foto: Omroep Zeeland)

Daarnaast vertelt Jan over de coronacijfers op Aruba: "We zitten in hetzelfde schuitje als in Nederland. Ook hier lopen de besmettingen wat op. Er zijn twintig coronagevallen bijgekomen. 149 lokale mensen en 24 toeristen hebben nu corona op het eiland."

Coronaregels veranderd

De coronaregels zijn ook sinds deze week wat veranderd op het eiland: "Je hebt nu voordeel als Nederlander. Als je gevaccineerd bent, heb je geen PCR-test meer nodig om naar Aruba te komen", vertelt Jan.

Luister het gesprek hieronder terug:

Jan Lamper vertelt over zijn week als Zeeuw op Aruba

Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont, over hoe hij of zij de coronacrisis daar ervaart.

Jan Lamper is twee jaar geleden samen met zijn vrouw naar Aruba vertrokken. Niet om te werken maar om van z'n pensioen te genieten. En om hun zoon, die al vijftien jaar op het eiland woont, en kleindochter (12) vaker te zien. De droom van zijn vrouw was om daar achteraan te reizen. Jan komt oorspronkelijk uit Yerseke, maar heeft ook lang in Goes gewoond. Hij is graag en veel in zijn tuin bezig en één keer per week rijdt hij ook oudere mensen naar de dagbesteding.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuw in het Buitenland Jan Lamper
Deel dit artikel:

Reageren