Na 25 uur dansen Zeeuwse dansers nog steeds: dansmarathon is op de helft

De twee Zeeuwse deelnemers aan de Dansmarathon zijn nog altijd in de race om 100.000 euro te winnen. De dansers dansen vijftig uur lang achter elkaar. Inmiddels is de marathon op de helft en dansen zowel Danny Tilroe uit 's-Gravenpolder als Marcel van Hoek uit Domburg nog onverminderd door.

Danny Tilroe uit 's-Gravenpolder met zijn danspartner Merel (foto: Danny Tilroe)

Toen Tilroe en Van Hoek precies op de helft waren en dus nog 25 uur moest dansen, deden er nog zestig koppels mee. Dat betekent dat er al veertig koppels zijn afgevallen. "Dit is gewoon een cadeautje. Het is een echt dansfeest. Ik heb ADHD, maar ik kom op deze manier in evenwicht met mijn energie. Dansen is zonder grenzen, het maakt niet uit wie je bent, het is gewoon een feest. Echt super", vertelt Van Hoek aan SBS-presentator Winston Gerschtanowitz. Van Hoek danst samen met zijn danspartner Aiman uit Emmeloord.

Kracht in jezelf zoeken

Van Hoek vindt het nog een uitdaging om de vijftig uur vol te maken: "Je moet daarvoor echt de kracht in jezelf zoeken. Maar het voelt als een eigen cadeautje in mijn leven!"

De Dansmarathon is een televisieprogramma op SBS6 waarbij 100 danskoppels vijftig uur lang bijna onafgebroken dansen. Het koppel dat morgen om 22.00 uur nog steeds in beweging is én het minste rust heeft gepakt, wint 100.000 euro.

De koppels dansen op live muziek. Verschillende artiesten treden op. Ook de Zeeuwse zangeres Emma Heesters vermaakte de dansers met een live-optreden in het vierentwintigste uur van de marathon.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Dansmarathon Danny Tilroe Marcel van Hoek
Deel dit artikel:

Reageren