Goedemorgen! Rechtszaak Hrieps, Sluiskil uitgespeeld en opbrengst Ride for the Roses

Vandaag begint het proces tegen de verdachten van de roof van de opbrengst van het festival Hrieps. De acht zouden ruim 400.000 euro hebben buitgemaakt bij de overval in het ouderlijk huis van organisator Hugo Kramer. De buit is nog steeds niet gevonden. De verdachten zouden veel geld uitgegeven hebben aan vakanties, een auto en dure kleding. De zaak is te volgen op omroepzeeland.nl.
Hrieps
De opbouw van Hrieps vanuit de lucht. © Omroep Zeeland
Speeltuin de Miertjes in Sluiskil luidt de noodklok. Het bestuur houdt ermee op, nieuwe mensen zijn niet te vinden en er is ook behoefte aan personen die de speeltoestellen kunnen onderhouden. De speeltuin is financieel gezond, maar veel vrijwilligers zijn tijdens de coronatijd gestopt. En dat is nog niet alles: de speeltuin heeft ook nog te maken met vandalisme.
Bestuur Speeltuin De Miertjes
Voorzitter Fini de Paauw en penningmeester Klaus de Brauwer © Omroep Zeeland
Vanavond wordt bekend hoeveel geld de deelnemers van de Ride for the Roses dit jaar bij elkaar hebben gefietst. Bij het jaarlijkse fietsevenement in Zeeland wordt geld ingezameld voor het KWF, het Koningin Wilhelmina Fonds dat onderzoek naar kanker steunt. Dit jaar waren de fietstochten anders dan anders, omdat er niet in grote groepen gereden mocht worden.
De Otheense kreek
De Otheense kreek © Lilian Pijpelink-Vercouteren

Het weer

Moet je vanochtend nog de deur uit? Trek dan die regenjas maar aan, want de hele ochtend blijft het bewolkt en vochtig weer. Maar niet getreurd: vanmiddag komt dat zonnetje door! Af en toe is er kans op een enkele bui, maar het blijft zacht weer met een maximum temperatuur van 20 graden. De wind draait bij naar het zuidwesten en wordt krachtig aan zee (windkracht 6).