Brand verwoest loods bij kassencomplex Sint-Annaland

Zeker één pand van kwekerij Takii Seed aan de Stoofweg in Sint-Annaland is door een brand volledig verwoest. Bij de brand kwam veel rook vrij, de veiligheidsregio stuurde daarom een NL-Alert uit.

Zeker één loods is door de brand verwoest (foto: HV Zeeland)

De brand in de loods is rond 15.30 uur ontstaan. Ook een tweede loods vatte vlam. De brandweer probeerde het tweede pand voor een deel te redden. Het is nog onduidelijk of dat gelukt is.

Omdat er veel rook vrij kwam, werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen. Dat advies heeft de VRZ ook twee keer door middel van een NL-Alert verzonden. Rond 18.00 uur werd er een afsluitend bericht gestuurd, omdat het gevaar was geweken.

Veel brandweereenheden rukten uit om de brand te bestrijden. De kassen op het bedrijventerrein hebben geen vlam gevat, zei Remco Duerink, woordvoerder van de veiligheidsregio. Om 19.30 uur gaf de brandweer aan dat het vuur onder controle was en werd het sein brand meester gegeven.

Een meetploeg van de brandweer heeft in Sint-Annaland onderzocht hoe schadelijk de rook is die over het dorp trekt. Daarbij zijn geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen gemeten. Ondanks dat is het volgens Duerink nooit verstandig de rook op te zoeken. "Rook is altijd ongezond, daarom het dringende advies de oproep op te volgen."

Verschillende personen die in het pand waren, hebben rook ingeademd. Zij worden gecontroleerd door ambulancepersoneel. Volgens de VRZ hebben zij lichte klachten.

Verschillende mensen hebben rook ingeademd en zijn door ambulancepersoneel onderzocht (foto: Johan Zwagemaker)

De brandweer was nog uren bezig te zijn met het blussen van de brand. Daardoor konden omwonenden lange tijd hinder ondervinden.

Meer over dit onderwerp:
112 brand Sint-Annaland
Deel dit artikel:

Reageren