Raad van State: geen bezwaren tegen meer arbeidsmigranten Rilland

De Raad van State heeft de bezwaren tegen de uitbreiding van de huisvesting van arbeidsmigranten in Rilland ongegrond verklaard. De omwonenden vrezen dat hun woon- en leefklimaat door de uitbreiding wordt aangetast. Nu verblijven er 200 arbeidsmigranten in het Klooster in Rilland, na uitbreiding moet er plek zijn voor maximaal 300.
Klooster Rilland
Het Klooster wordt uitgebreid voor de huisvesting van maximaal 300 arbeidsmigranten © Omroep Zeeland
Naast het aantasten van hun woongenot, voerden de bezwaarmakers ook aan dat met de uitbreiding van het Klooster ook de cultuurhistorische waarde van het gebouw werd aangetast. Maar volgens de Raad van State is er voldoende rekening gehouden met de waarde van het gebouw. Zo zal het uiterlijk niet veranderen en is er bij het ontwerp rekening gehouden met de cultuurhistorische waarde ervan.
Ook bestond er de vrees bij de bezwaarmakers dat de verkeersdrukte in de straat zou toenemen. Uit onderzoek bleek dat de verkeersdrukte ruim binnen de maximumnormen zou blijven. Volgens de bezwaarmakers baseerde de gemeenteraad zich hiermee te veel op informatie afkomstig van de initiatiefnemers van de uitbreiding.
Een ongegronde bewering, oordeelt de Raad van State nu. Volgens de bestuursrechter was het onderzoek mede gebaseerd op cijfers die door de gemeente zelf waren aangeleverd.