Zeeuwse Chantal stapt het vliegtuig in om ijsje te eten

Stel, je bent in een stadje in de bergen in Amerika en je hebt zin om met vrienden een ijsje te eten. Chantal Piët stapt dan niet in de auto, de trein of op de fiets, maar in het vliegtuig.
Chantal in het vliegtuig
Chantal in het vliegtuig © Chantal Piët
Chantal verblijft momenteel in Bishop, een stadje in de bergen in Californië. Ze was de hele week in de woestijn en vrienden vroegen of ze langs wilde komen. "Aangezien we een week niet hadden gedoucht, dachten we: dat klinkt wel lekker."
Samen met de vrienden zijn ze in een vliegtuigje gestapt en over de woestijndal Death Valley gevolgen om vervolgens ergens eenijsje te eten. Chantal heeft in Nederland vlieglessen gekregen en heeft ook nu achter de stuurknuppel gezeten.
Chantal vloog ook zelf een stuk
Chantal vloog ook zelf een stuk © Chantal Piët
"Het is hier wat makkelijker, er is heel veel ruimte, je zit middenin de bergen. Stadjes hebben allemaal een klein landingsbaantje en het kost geen geld om te landen. Als je in de auto stapt ben je vijf uur aan het rijden, nu waren we er in een uurtje."
Luister hier het gesprek met Chantal terug waarin ze ook vertelt over een belangrijke prijs die ze met haar stroopwafelbedrijf heeft gewonnen.
Chantal vertelt over de vliegreis en een belangrijke prijs
Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont over hoe hij of zij de coronacrisis daar ervaart.
Chantal (38) is opgegroeid in Hulst, maar terechtgekomen in de Verenigde Staten. Ze heeft daar haar eigen stroopwafelbedrijf. Omdat ze een vaste woonplaats beu was, heeft ze haar huis verkocht en leidt een nomadenbestaan in Canada en de Verenigde Staten.