Een Mercedes, afgeloste schulden en dure nachten in het Hilton: hier zou het geld van Hrieps naartoe zijn gegaan

Zes verdachten van de overval op de dagopbrengst van festival Hrieps staan vandaag voor de derde dag op rij voor de rechtbank. De advocaten van twee verdachten komen vandaag aan het woord. Gisteren eiste de officier van justitie celstraffen tussen vijf en viereneenhalf jaar tegen vijf verdachten. Ze zouden ruim 400.000 euro hebben gestolen. Wat is er met dat geld gebeurd?
Waar ging het gestolen geld van Hrieps naartoe?
Waar ging het gestolen geld van Hrieps naartoe? © Omroep Zeeland / ANP
Tijdens de eerste twee zittingsdagen is een en ander naar buiten gekomen over wat er met de opbrengst van 423.650 euro is gebeurd. Een van de verdachten zou een Mercedes voor zijn vriendin hebben gekocht. Kosten: 15.000 euro, waarvan een deel contant is afgerekend.
Een tweede verdachte zou met zijn deel van de opbrengst schulden hebben afgelost. Zo had verzekeraar CZ nog geld van hem tegoed, net als een deurwaarder. Verder zou een vakantie naar Spanje, een Breitling-horloge en een gift aan een kennis (toevallig ook getuige in de zaak) zijn betaald.

Contant afrekenen bij het Hilton

Tot slot is het Hilton in Amsterdam nog gespekt met 2.100 euro, volgens het Openbaar Ministerie. Gespendeerd op meerdere dagen. Dat werd contant afgerekend.
Op de hoogte blijven van de zittingsdag van vandaag? Volg Omroep Zeeland-verslaggever Niels Schuurbiers op Twitter.