Opnieuw arbeidsmigranten en permanente bewoners aangetroffen bij Marina Beach

Bij een controle van vakantiepark Marina Beach in Hoek zijn opnieuw arbeidsmigranten aangetroffen. Ook werden brandgevaarlijke situaties geconstateerd.
Controle op Marina Beach
Verschillende overheidsdiensten voeren controles uit op Marina Beach © Omroep Zeeland
Dat laat de gemeente Terneuzen weten. De gemeente controleerde Marina Beach samen met de Veiligheidsregio Zeeland en de politie. Er werd ook permanente bewoning geconstateerd, wat niet is toegestaan op een vakantiepark, en inschrijvingen van mensen die niet op het park verblijven.
De controle was een vervolgactie op een controle van 1 juli. Ook toen bleken er arbeidsmigranten te wonen op het park. 32 bewoners die er permanent bleken te wonen werden toen gesommeerd het park te verlaten.

Sterke arm

De politie was er vandaag vooral voor de veiligheid van de controleurs. De gemeente controleerde vooral op de naleving van het bestemmingsplan, het bijhouden van een nachtregister en uitkeringsfraude. Veiligheidsregio Zeeland keek naar brandveiligheid op het park. Daarnaast lette de politie ook op signalen van ondermijning en eventuele strafbare feiten.

Integrale aanpak Brabant en Zeeland

Recreatieparken mogen al een tijdje op extra belangstelling van Zeeuwse en ook Brabantse overheden rekenen. Ze krijgen daarbij ondersteuning van de Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland.