Auto crasht na achtervolging Sluiskil, politie zoekt nog naar verdachte(n)

De politie is donderdagavond in de omgeving van Sluiskil druk bezig geweest met een zoekactie naar een of meerdere verdachten die na het plegen van een strafbaar feit in België op de vlucht sloegen. Een persoon is aangehouden.
De politie heeft één van de verdachten aangehouden
De politie heeft één van de verdachten aangehouden © HV Zeeland
De auto met daarin volgens de politie in ieder geval twee inzittenden werd aanvankelijk achtervolgd door Belgische agenten, waarna de Nederlandse collega's het bij de grens overnamen. De auto met Frans kenteken reed vervolgens op de afrit van de N62 na de Noordbuis van de Sluiskiltunnel ter hoogte van het Axelsche Gat tegen de vangrail.
De politie hield één van de verdachten aan, maar verdachte nummer twee en eventueel nummer drie wisten te ontkomen. De identiteit van de verdachte die aangehouden is, is nog niet bekend. Volgens de politie gaat het om een jonge man. De man heeft medische zorg gehad omdat hij vermoedelijk onderkoeld was. Hij was tijdens de achtervolging in het water gesprongen. Hij is naar Torentijd gebracht.

Heli

Gisteravond werd in de omgeving gezocht naar de andere verdachte(n). "Er werd ook een politiehelikopter ingezet", laat een woordvoerder weten. De politie wil niet zeggen van welk strafbaar feit de Belgen worden verdacht.