Deze fanatieke voetbaloma's volgen de Borselse derby op de voet

Komend weekend staat de derby Luctor Heinkenszand - Patrijzen in de 3e klasse A op het programma. De oma's van drie spelers zijn echte voetbalfanaten en beschouwen de wedstrijd samen met hun kleinzoons al even voor.

"De sterkste? Dat zijn deze", zegt de 101-jarige mevrouw Courtin Vermeulen, al wijzend naar Thijs van den Dries en zijn teamgenoot Corné de Jonge van Luctor Heinkenszand. Het is de oudtante van Thijs en ze is al heel haar leven voetbalfan. "Mijn broers hebben de club ooit opgericht. Ik ben nooit zo Patrijsachtig geweest", lacht ze.

De oma van Mark Vermue, die bij de Patrijzen uit 's-Heerenhoek speelt, is iets minder uitgesproken. "We zullen het dit weekend wel zien wie er wint. Luctor tegen Patrijzen, we zijn ook een beetje vrienden hoor", zegt ze.

Supporteren langs de kant

Langs de kant staan ze zeker niet elke week meer, maar de oma van Corné de Jonge probeert nog zo veel mogelijk thuiswedstrijden bij te wonen. "Als het goed weer is ga ik kijken", zegt de 89-jarige mevrouw. "Maar voor mij is het een uitgemaakte zaak. Luctor wint natuurlijk zaterdag", zegt ze.

Deze voetbaloma's volgen de Borselse derby op de voet (foto: Omroep Zeeland)

Als we de statistieken moeten geloven dan maakt Luctor Heinkenszand de meeste kans op een overwinning en daar zijn Thijs en Corné ook van overtuigd. "We hebben een betere ploeg, maar dan moeten we dat ook wel laten zien", zegt Corné. "Maar wij staan nu bovenaan, op de derde plek. Luctor staat onder ons", herinnert Mark zijn tegenstanders.

Bijzondere band met voetbal

De bijzondere band van de dames met voetbal gaat ver terug. Hun mannen speelden al bij de club, een deel van de zoons is dat ook gaan doen, nu de kleinkinderen en ook achterkleinkinderen zitten ondertussen op voetbal. "Ik ben mijn hele leven al naar voetbal gaan kijken. Nu gaat dat alleen niet meer zo makkelijk", zegt mevrouw Courtin Vermeulen.

Deel dit artikel:

Reageren