Gratis matrassen en tv's van cruiseschip gaan naar het Rode Kruis

© Omroep Zeeland
Het cruiseschip wilde de tweehonderd matrassen en vijftig tv's namelijk het liefst in één keer doneren. "Anders wordt het een soort circus bij het ophalen en dat kunnen we door corona niet gebruiken", zei Van de Graaf daar zaterdag over. Daarom dacht de bemanning van het cruiseschip vooral aan een organisatie of een goed doel.
<p><strong>Wat gebeurt er met de Star Pride? </strong></p><p>Cruiseschip Star Pride ondergaat een flinke transformatie. In Italië wordt het schip doormidden gezaagd en 26 meter langer gemaakt. Het schip krijgt straks nieuwe publieke ruimtes, een nieuwe spa, een overloopzwembad en een fitnessruimte. Ook krijgen de suites nieuwe badkamers. Het schip kan nu 200 passagiers herbergen, dat worden er straks 312.</p><p>Het schip lag in Vlissingen ter voorbereiding van die werkzaamheden. De afgelopen vier maanden werkten al honderden mensen op het schip. </p>
En die meldde zich al vrij snel, in de vorm van het Rode Kruis. Van de Graaf: "Die wil de matrassen gaan verspreiden. Wegens de coronacrisis heeft het Rode Kruis het ook enorm lastig."De tv's wil het Rode Kruis volgens Van de Graaf verkopen.

Voor 1 november

Van de Graaf overlegt als scheepsagent vandaag met de Star Pride wanneer de matrassen van boord gehaald worden. Naar verwachting gebeurt dat morgen al. Het moet met een boot gebeuren, voor 1 november. Op die datum vertrekt het cruiseschip naar Italië voor de grote renovatie.

Lees ook: