Vochtproblemen Sluiskil nog niet meteen opgelost: eerst gesprek met gemeente

Burgemeester Erik Van Merrienboer van Terneuzen denkt in het komend voorjaar verder te zijn met de aanpak van de vochtproblemen in Sluiskil. Zo'n zevenhonderd inwoners worden uitgenodigd om te praten. Zij kunnen onder meer een huisbezoek inplannen. De bezoeken moeten inzicht geven in wat er mogelijk is om het vochtprobleem in Sluiskil op te lossen.

Bewoners langs het kanaal hebben al jaren last van schimmel, stank en wateroverlast. In hun ogen veroorzaakt door de slechte staat van de damwanden langs het kanaal. Zo hebben Ger Poirters (74) en Marjan Simons (60) al elfduizend euro uitgegeven aan maatregelen tegen de wateroverlast.

Eind mei kwam de toenmalige minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, speciaal naar Sluiskil om poolshoogte te nemen. Zij vond dat de betrokkenen om de tafel moesten gaan zitten. Nu in oktober stuurt de gemeente een brief naar zo'n zevenhonderd adressen waarin bewoners worden uitgenodigd om over hun probleem te praten.

'Snel gehandeld'

Burgemeester Erik van Merrienboer vindt dat er snel gehandeld is door de gemeente. "Ik snap dat mensen vijf maanden misschien wat lang vinden, maar ik vind echt dat we zoveel mogelijk tempo hebben gemaakt."

De Stichting Wateroverlast Sluiskil kwam vandaag samen. De Stichting gaat bewoners helpen bij het invullen van de formulieren die naar de gemeente gaan. Volgende week vrijdag en zaterdag, van 10 tot 16 uur in kerk De Ark. Bewoners kunnen de Stichting machtigen.

Meer over dit onderwerp:
Sluiskil vochtproblemen
Deel dit artikel:

Reageren