Shirin van Anrooij rijdt naar zesde plek in Zonhoven

Shirin van Anrooij heeft bij de wereldbekerwedstrijd in het Belgische Zonhoven een zesde plaats neergezet. De Kapelse lag bij het ingaan van de laatste ronde op de vijfde plek, maar werd bij de finish in de sprint geklopt door Fem van Empel. De zege was voor Denise Betsema.

Shirin van Anrooij (archieffoto) (foto: ANP)

In Zonhoven was het verschil tussen Betsema en de rest al snel groot. Enkel wereldkampioene Lucinda Brand kon het tempo van de leidster lang volgen. Ondertussen had Van Anrooij aansluiting gevonden bij een groep met Carmen Ceylin del Alvarado en Van Empel. Daar moest ze na een tempoversnelling van Ceylin del Alvarado definitief lossen en reed ze met Van Empel naar de finish, waar het haar aan energie ontbrak om nog vol mee te sprinten.

Met de zesde plek verdient Van Anrooij twintig punten voor het wereldbekerklassement. Daar staat ze nu op de zevende plaats met 63 punten. Door haar zege is Betsema nu ook leider, zij heeft 125 punten. Volgende week zondag wordt de volgende wereldbekerwedstrijd gereden in Overijse in Vlaams-Brabant.

Meer over dit onderwerp:
wielersport veldrijden shirin van anrooij
Deel dit artikel:

Reageren