De Zeeuwse Kust wint topper van De Treffers en blijft koploper

In het duel om de eerste plaats heeft De Zeeuwse Kust gewonnen van De Treffers. De waterpoloërs uit Vlissingen waren met 8-10 te sterk. De clash tussen de nummers één en twee uit de 2e divisie B werd gewonnen door goals van Wouter Stap, Jarno de Jonge, Lennart Breel en topscorer Bas van Houwelingen.

De Zeeuwse Kust wint topper van De Treffers - archieffoto (foto: Omroep Zeeland)

DZK begon goed aan de wedstrijd. In de eerste periode kwam de ploeg uit Vlissingen op voorsprong door een doelpunt van Wouter Stap. De Treffers had geen antwoord op de zoneverdediging van DZK. Topschutter Bas van Houwelingen maakte er 0-2 van. Het team uit Rosmalen begon wat creatiever te spelen, waardoor de 1-2 viel. Van Houwelingen zorgde voor een 1-3 tussenstand na één periode.

De tweede periode ging DZK door met aanvallen. Na een knappe redding van keeper Mees Leijnse, scoorde Jarno de Jonge de 1-4. Niet veel later maakte Wouter Stap de vijfde goal voor DZK.

DZK loopt verder uit

Na de rust kreeg De Treffers een strafcorner waar de 2-5 uit viel. Even later kreeg DZK ook een strafcorner, die Van Houwelingen benutte. De Jonge zorgde daarna voor de 2-7. De Treffers deden vervolgens wat terug en scoorde tweemaal achter elkaar. Stap nam het achtste doelpunt van DZK voor zijn rekening en zorgde voor een 4-8 tussenstand na drie periodes.

In de laatste periode zette De Treffers aan en scoorde drie keer achter elkaar, wat de stand op 8-9 bracht. Maar de spanning werd weggenomen door het doelpunt van Lennart Breel, die de stand op 8-10 bracht. De Treffers kreeg nog een strafcorner, die gemist werd. Dit was het laatste wapenfeit van de wedstrijd, die dus gewonnen werd door de mannen van DZK.

Meer over dit onderwerp:
De Zeeuwse Kust waterpolo DZK
Deel dit artikel:

Reageren