Kustvissen is Christels passie: 'Ik ben uit gekkigheid mee gaan doen. Daarna was ik verkocht'

Het WK Kustvissen is momenteel in volle gang. In het Portugese Albufeira strijden mannen en vrouwen om de overwinning. De Zeeuwse Christel Verhage uit Westkapelle weet precies hoe dat voelt: ze is tweede op de wereldranglijst. In het radioprogramma De Zeeuwse Kamer vertelt ze over haar passie: "Ik woon bijna in de zee. Mijn man en kinderen visten altijd en ik ben uit gekkigheid mee gaan doen. Daarna was ik verkocht."

Christel Verhages passie is kustvissen (foto: Omroep Zeeland)

Dit jaar doet Christel niet mee met het wereldkampioenschap, omdat ze al individueel een competitie heeft gehad in Frankrijk. Ze leeft mee met de deelnemers: "Zo'n wereldkampioenschap is altijd heel spannend. Je komt vissers uit verschillende landen tegen en de competitie is behoorlijk. Je hebt dan echt een drive om te winnen."

'Als vrouw kom je vanzelf hoger op de ranglijst'

Verhage begon haar kustviscarrière in 2008: "Er zijn weinig vrouwen die vissen, dus als vrouw kom je vanzelf hoger op de ranglijst. Ik hoop dat er meer vrouwen gaan vissen, want het is echt heel leuk."

Volgens Verhage is geluk een grote succesfactor bij het vissen: "Maar toch kun je je ook goed voorbereiden. Je kunt veel informatie vinden op YouTube en als je meedoet aan een wereldkampioenschap, ga je een week van tevoren op die plek trainen. Je moet ook zorgen dat je een goede uitrusting mee hebt."

Geluk afdwingen

Marco Oreel van de BD Store in Middelburg weet daar alles vanaf: "Ik verkoop benodigdheden voor vissers. Het merendeel van het vissen is inderdaad gebaseerd op geluk. Op de wind heb je bijvoorbeeld niet veel invloed. Toch kun je wel wat geluk afdwingen door je materiaal aan te passen aan de omstandigheden. Met een goede lijn, goed aas en de juiste draaddikte vang je wel makkelijk een visje."

Ook een visje vangen? Luister hier de Zeeuwse Kamer terug waarin Christel Verhage en Marco Oreel vertellen over het kustvissen:

Het WK Kustvissen vindt deze week plaats in Portugal

Meer over dit onderwerp:
Kustvissen Christel Verhage
Deel dit artikel:

Reageren