Tholen heeft te weinig wijkagenten

De Socialistische Partij trekt aan de bel over het geringe aantal wijkagenten in Tholen. "Volgens de landelijke richtlijnen zou de gemeente er vijf moeten tellen. We hebben er één, plus een wijkagente in opleiding", zegt SP-raadslid Theo Korevaar. Hij heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college.

In diverse Thoolse kernen is volgens de SP geen wijkagent (foto: ANP)

Vorige week maakte een wijkagent, die al jaren op Tholen werkte, via Instagram bekend dat ze haar politiepet aan de wilgen hangt. Ze gaat aan de slag bij woningcorporatie Stadlander. "De wijkagent heeft in de moderne samenleving een belangrijke functie en moet zichtbaar en aanspreekbaar zijn", aldus Korevaar, die er op wijst dat diverse kernen in de gemeente nu zelfs geen wijkagent hebben.

De Instagram post kan op dit moment niet worden geladen. Klik hier om naar de post te gaan.

Hij vindt dat burgemeester Sijbers zich binnen de veiligheidsregio hard moet maken voor meer wijkagenten op Tholen. Geld zou daarbij geen probleem hoeven te zijn. "Het kabinet heeft 200 miljoen uitgetrokken voor extra wijkagenten. Er zijn 350 gemeenten, dus dan blijft er ook geld voor Tholen over."

Het tekort aan wijkagenten op Tholen speelt al langer. Korevaar zegt al in 2013 vragen te hebben gesteld over de kwestie. Hij wil van het college weten welke stappen worden ondernomen om het aantal wijkagenten op niveau te brengen.

Meer over dit onderwerp:
wijkagent
Deel dit artikel:

Reageren