Ratten en instortingsgevaar in Oud-Vossemeer

De VVD in de raad van Tholen maakt zich zorgen over de situatie rond een gesloopt pand in Oud-Vossemeer. Er scharrelt ongedierte rond en volgens raadslid Jack Vaders dreigt op termijn instortingsgevaar voor aangrenzende woningen.

De verpauperde locatie langs de doorgaande weg in Oud-Vossemeer (foto: Jack Vaders)

Ruim vijf jaar geleden raakten drie huizen aan de doorgaande weg naar Tholen Stad betrokken bij een brand. Om de veiligheid voor de omgeving te waarborgen moest het huis waar de brand was ontstaan later worden gesloopt. Sindsdien is er weinig gebeurd. De eigenaren zijn met de noorderzon vertrokken en niet meer te traceren.

"Vorig jaar liepen hier ratten en het is heel vochtig in huis", klaagt buurvrouw Nel Boogaart. Vaders, die vragen aan het college heeft gesteld, vreest voor de veiligheid van de omwonenden. "Het gaat om rijtjeshuizen en die zijn er niet op gebouwd om los te staan."

Op de plek van de gesloopte woning worden ratten gesignaleerd (foto: Jack Vaders)

De VVD'er wil van het college weten of de gemeente maatregelen kan nemen om de veiligheid en de volksgezondheid te kunnen garanderen. Bovendien vindt hij dat het aangezicht van de entree van Oud-Vossemeer is verpauperd. "Je zal hier maar als toerist langskomen."

Het woongenot van mevrouw Boogaart heeft behoorlijk te lijden onder de situatie. Toch wil ze niet verhuizen en dat lijkt maar goed ook. "Mijn huis is momenteel niks waard", zo laat ze weten.

Deel dit artikel:

Reageren