Nog elf bewoners noodopvang positief getest, ook twee medewerkers besmet

In de noodopvang voor vluchtelingen in de Zeelandhallen in Goes zijn nog eens elf bewoners positief getest op het coronavirus. Ook twee medewerkers zijn besmet.

De noodopvang in Goes. (foto: Omroep Zeeland)

Van de 49 bewoners die vorige week positief testten, zit er nog één in isolatie, laat een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) aan persbureau ANP weten. Er is tot nu toe niemand opgenomen in het ziekenhuis. Overigens is, net als vorige week, het grootste deel van de besmette bewoners overgeplaatst naar een andere locatie van het coa, om te voorkomen dat andere bewoners besmet raken.

Crisis bezworen

Vanwege de oplopende besmettingscijfers werden alle bewoners van de noodopvang uit voorzorg vrijdag en woensdag getest. Volgens de woordvoerder is het logisch dat er dan mensen positief testen. "Dat zou je ook hebben als je iedereen op de markt in Goes zou testen." Het is niet nog nodig om nog een keer alle bewoners te testen. "De crisis lijkt te zijn bezworen. Wellicht dat we nog een keer massaal gaan testen in de winter, als de besmettingscijfers weer oplopen", aldus de woordvoerder.

Bij binnenkomst in de noodopvang was iedereen negatief getest op Covid-19. "Dus ze hebben de besmetting ergens in het Zeeuwse opgepakt. Het aantal besmettingen in Nederland loopt op, dus de kans voor hen om het op te vangen is niet anders dan voor andere mensen in Nederland", zei een COA-woordvoerder eerder daarover.

Meer over dit onderwerp:
noodopvang corona
Deel dit artikel:

Reageren