Niemand vervolgd voor wietkwekerij onder podium dorpshuis Krabbendijke

De rechtszaak tegen de man die werd verdacht van het kweken van hennepplanten onder het podium van het dorpshuis in Krabbendijke is geseponeerd. Bijna drie jaar geleden, in december 2018 trof de politie bijna vijfhonderd planten aan op de goed verstopte plek. De beheerder van het dorpshuis werd enkele dagen na de vondst aangehouden, maar wordt dus uiteindelijk niet vervolgd.

De hennepkwekerij zat verstopt onder het podium van het dorpshuis. (foto: 112 Midden-Zeeland)

De man werd snel weer op vrije voeten gesteld, maar bleef lange tijd verdachte. Het Openbaar Ministerie verklaart nu dat de zaak geseponeerd wordt bij gebrek aan bewijs.

Allemaal een sleutel

"Er waren enorm veel mensen die toegang hadden tot het dorpshuis en het is niet vast te stellen wie dan degene is geweest die de kwekerij heeft opgezet. Eerst leek dat alleen de verdachte te kunnen zijn omdat hij als beheerder alleen toegang en beschikking had, maar dat is dus niet langer het geval. Heel veel getuigen zijn gehoord en die hebben allemaal verklaard dat ze de sleutel hadden of kregen en dus ongestoord in en uit konden lopen."

Hoge elektriciteitsrekening

De hennepkwekerij onder het podium van dorpshuis De Meiboom deed veel stof opwaaien vanwege de bijzondere plek. Om bij de kwekerij te komen, moest er eerst een trapje worden weggehaald. De kwekerij werd ontdekt op basis van verschillende signalen, zoals een hoge elektriciteitsrekening. Op verzoek van de gemeente is het pand door de politie toen doorgelicht.

De burgemeester van de gemeente Reimerswaal besloot het dorpshuis voor drie maanden te sluiten vanwege de drugsvondst.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Krabbendijke rechtszaak hennepkwekerij dorpshuis
Deel dit artikel:

Reageren