Jongensjaren Wim Hofman als geschenk tijdens Week van het Zeeuwse Boek

Tijdens de Week van het Zeeuwse boek krijgen mensen die een boek kopen een boekgeschenk van de Vlissingse schrijver Wim Hofman. Hofman is dit jaar tachtig geworden en hij heeft inmiddels ruim twintig titels op zijn naam staan.

(foto: Omroep Zeeland)

Het boek heet In de sneeuw geboren. Het verhaal gaat over zijn jongensjaren in Vlissingen en hoe hij de oorlog beleefde in Valkenswaard. In het verhaal staat de wederopbouw tijdens de naoorlogse jaren centraal en de Watersnoodramp van 1953.

Twintig titels

Het debuut van Wim Hofman heette Welwel, de zeer grote tovenaar en zes andere doldwaze verhalen voor kinderen van 6 tot 36 jaar en ouder. Inmiddels heeft Hofman ruim twintig titels op zijn naam staan, waaronder vier poëziebundels. Eerder dit jaar verscheen een autobiografisch getinte verhalenbundel.

Schilderijtjes

Het omslag van het geschenkboekje is een kunstwerkje van Hofman. Hij maakte twee schilderijtjes die erop te zien zijn. van 96 pagina's wordt gesierd door twee 'schilderijtjes' van Hofman. Op dertien en twintig november maakt Hofman een rondje langs Zeeuwse boekhandels om zijn boekje te promoten.

Deel dit artikel:

Reageren