Marijn (12) uit Oosterland maakt christelijke cd, misschien wel voor het laatst als sopraan

Tot de storm voorbij is... Zo heet de nieuwe cd van de 12-jarige Marijn van der Have uit Oosterland. De jongenssopraan heeft 18 christelijke liederen opgenomen, die vaak ten gehore worden gebracht tijdens concerten en worden gezongen in de kerk.

De nieuwe cd van Marijn van der Have (foto: Omroep Zeeland)

Marijn werd derde tijdens een concours en mocht als prijs de liederen opnemen. Ze zijn bestemd voor muziekprovider Familystream, maar omdat niet iedereen uit de doelgroep een abonnement heeft op de christelijke variant van Spotify, zijn er ook cd's geperst.

Marijn zingt evergreens als 'Er is een God die hoort' en 'De Haven van Rust'. Dat doet hij samen met Piet Baarssen, een bekende naam in de wereld van de christelijke koormuziek. De Oosterlandse scholier werkte al eerder samen met Baarssen, die ooit de Sterkste man van Nederland was. De bariton zong ook mee op 'Marijn de Zeeuwse Urker Zingt', de debuut-cd van Marijn.

Marijn en bariton Piet Baarssen (foto: Linda van der Have)

De kans bestaat dat het bij twee cd's blijft. De hoge jongensstem begint volgens Marijns moeder Linda van der Have de laatste tijd aanmerkelijk lager te klinken. Het lijkt de zanger niet echt te deren dat hij afscheid moet nemen van zijn gouden keel. Zingen is voor hem een hobby en geen maatschappelijke carrière. Marijn wil timmerman worden of iets met techniek gaan doen.

Meer over dit onderwerp:
Oosterland cd Marijn van der Have
Deel dit artikel:

Reageren